Razvojne vaje v paru, za vrtičke otroke

Páros gyakorlatsorok óvodások számára
 1. Skupna igra
  Skupna igra lahko izboljša otrokova številna čutila. Koordinacija oči in rok ter koncentracija vplivata tudi na razvoj prostorske orientacije. S skupnimi vajami se razvija tudi sposobnost prilagajanja drug drugemu in skupinskih iger.
 2. Igre z žogo
  Otroci naj bodo obrnjeni nasproti na preprogi in si medsebojno kotalijo žoge po neravni površini.  Igre z žogo pomagajo razvijati prostorsko in časovno zaznavanje ter natančnost gibanja. Zabavno je, če vzorec kamenčkov žogo preusmeri v nepričakovane smeri!
 3. Hoja na stran
  Otroci naj se obrnejo nasproti in hodijo s strani od enega konca preproge do drugega konca, pri tem pa se držijo za roke. Nič hudega, če korak ali dva ne bosta na preprogi! Vse skupne vaje so dober način, da se naučimo opazovati gibe drug drugega, da se osredotočimo, da nam hitreje mine čas in da bodo vaje na blazini bolj igrive. Igra lahko vpliva hkrati na več čutil.
 4. Skakanje z dvema nogama
  Otroci se držijo za roke in skačejo naprej z enega konca preproge do drugega z dvema nogama hkrati. Medtem naj poskusijo skok izvesti hkrati. Vse naloge, ki opravljene skupaj spodbujajo sprejemanje pravil in krepijo socialne veščine.
 5. Igra kotaljenja
  Uležejo se naj blazino WellStepp® in se valjajo drug za drugim. To masira in stimulira celotno telo.
 6. Igrajmo se žabji skok! Kdo lahko skoči dlje?
  Skupno skakanje, tudi ob glasbi, dobro vpliva na občutek za ritem in nadzor pozornosti. Pri tem se je treba prepričati, da je preproga ustrezno pritrjena na tla, da preproga ne zdrsne, saj na določenih površinah izgubi oprijem.
 7. Skupna igra s starši
  Lahko seveda telovadite skupaj z otrokom, saj je prodnata površina primerna za vse! Odrasli potrebujemo svojo igrivost, ustvarjalnost, raziskovanje in navdušenje, da bi bili zgled in našli skupni jezik z našimi malčki.