Razvojne vaje za otroke od 4 do 6 let

Páros gyakorlatsorok óvodások számára
 1. Vaja za krepitev stopala
  Otrok naj s prsti pobere neparne nogavice ali druge majhne predmete. Dvigne jih naj posodo (škatlo ali košaro). Ves čas opravljanja naloge naj otrok ostane na preprogi.
 2. To je vaja za izboljšanje pozornosti, ki služi tudi za krepitev podplata stopala
  Polovico kart položite na eno stran podloge, drugo polovico torej pare pa na drugo stran. Otrok naj sestavi pare kartic tako, da hodi vzdolž podloge in zbira pare na eni strani. S igralnimi karticami za igro spomin, je igra preprosta naloga.
 3. Igre za izboljšanje motoričnih spretnosti in ravnotežja
  Otrok s prsti dviguje koščke papirja. Papirnate kroglice lahko postavite tudi na dve strani preproge.
 4. Druge zbiralne igre
  Po površini preproge raztresite koščke papirja in otroka spodbudite, da jih pobere in pri tem ostane cel čas na preprogi.
 5. Vaje imitiranja za izboljšanje koordinacije roka in oči
  Čas je za ustvarjalnost! Za počitek igrajte preproste imitacijske vaje. V gibanje lahko vključite otrokove roke in noge, glavno je, da otrok ostane na blazini.
 6. Igrive vaje na blazini WellStepp®
  Na preprogo položite 2-2 kosa 4 različnih barvnih igrač, ki jih otrok med gibanjem po preprogi zbira in jih polaga v 4 vogale preproge, razvrščene po barvah.

Manjše nogice se na neravnih površinah hitreje utrudijo, zato je pomembno, da ničesar ne izsiljujete in poskrbite za igrivost! Privoščite otroku odmor in postopoma podaljšate čas na preprogi.