Fejlesztő gyakorlatok 4-6 éveseknek

Fejlesztő gyakorlatok 4-6 éveseknek
 1. Lábboltozat erősítését segítő gyakorlat
  A gyermek szedje fel az ujjaival a párosítatlan zoknikat vagy akár apró tárgyakat. Emelje be őket egy tárolóba (doboz vagy kosár). A feladat végzése közben végig maradjon a szőnyegen.
 2. Figyelem fejlesztésére irányuló gyakorlat, amely egyben a talpizom erősítését is szolgálja
  A szőnyeg egyik odalára helyezzük el a kártyák felét, a másik oldalára a párjukat. A gyermek párosítsa a kártyákat úgy, hogy közben a szőnyegen hosszanti irányban végiggyalogol és a párokat összegyűjti az egyik oldalra. Memóriajáték kártyáival egyszerűen játszható feladat.
 3. A finommotorika és az egyensúly javítását célzó játékok
  A gyermek szedjen fel papírdarabokat a lábujjaival. A papírgolyókat a szőnyeg 2 oldalára is kihelyezhetjük.
 4. Egyéb összeszedős játékok
  A szőnyeg felületén elszórtan helyezzünk el papírdarabokat, a gyermeket pedig bíztassuk azok összeszedésére, miközben végig a szőnyegen marad.
 5. Szem-kéz koordinációt fejlesztő utánzásos gyakorlatok
  Eljött a kreativitás ideje! Pihentetésképp játsszunk egyszerű utánzásos feladatokat. Vonjuk be bátran a gyermek kezeit és lábait is a mozdulatokba, a lényeg, hogy a gyermek maradjon a szőnyegen.
 6. Játékos gyakorlatok a WellStepp® szőnyegen
  A szőnyegre helyezzünk el 4 eltérő színű játékból 2-2 darabot, amiket a gyermek a szőnyegen való közlekedés közben gyűjtsön össze és helyezze színek szerint csoportosítva a szőnyeg 4 sarkába.

A kisebb talpacskák hamarabb elfáradhatnak az egyenetlen felületen, ezért fontos, hogy semmit ne erőltessünk, maradjon meg a játékosság! Tarthatunk szünetet és fokozatosan növelhetjük a szőnyegen töltött időt.