Páros gyakorlatsorok óvodások számára

Páros gyakorlatsorok óvodások számára
 1. Közös játék
  Egymással játszva a gyermekek többféle érzéke is javítható. A szem-kéz koordináció és összpontosítás hatással vannak a térbeli tájékozódás fejlődésére. Közös gyakorlatokkal az egymáshoz alkalmazkodás képessége, a csapatjáték is fejlődik.
 2. Labdajáték
  A gyermekek helyezkedjenek el egymással szemben a szőnyegen és gurítgassanak labdát egymásnak az egyenetlen felületen.  A labdajátékok segítik a mozgások tér- és időbeli érzékelését és pontosítását. Szórakoztató lehet, hogy a labdát váratlan irányokba is eltérítheti a kavicsminta!
 3. Oldalirányú lépegetés
  A kicsik helyezkedjenek el egymással szemben és kézenfogva lépegessenek oldalirányba a szőnyeg egyik végéből a másikba. Nem baj, ha egy-két lépés nem a szőnyegen történik!
  Minden közös lépegetős gyakorlat alkalmas arra, hogy tanulják figyelni a másik mozdulatait is, a koncentrációval gyorsabban telik az idő és játékosabbá is válik a szőnyeg történő gyakorlatvégzés. Egyszerre több érzékükre hathat a játék.
 4. Ugrálás páros lábbal
  A gyermekek fogják meg egymás kezét és páros lábbal ugráljanak előre a szőnyeg egyik végéből a másikba. Közben figyeljenek arra, hogy egyszerre próbálják meg az ugrást kivitelezni.
  Minden közös feladat elősegíti a szabályok elfogadását és a szociális képességek erősödését.
 5. Gurulós játék
  Feküdjenek le a WellStepp® szőnyegre és guruljanak végig egymás után. Ez az egész testet átmasszírozza és stimulálja.
 6. Játszunk békaugrást! ki ugrik messzebbre?
  A közös, akár zenére/tapsra ugrálás jó hatással van a ritmusérzékre és a figyelem irányítására. A feladatoknál érdemes figyelni, hogy a szőnyeget megfelelően rögzítettük-e a talajhoz, úgy helyezzük el, hogy ne tudjon elcsúszni, mert bizonyos felületeken veszít a tapadósságából.
 7. Közös játék a szülőkkel
  Bátran tornázzunk együtt gyermekünkkel, a kavicsmintás felület mindenki számára jótékony hatású! Játékos, kreatív, felfedező énünkre, lelkesedésünkre felnőttként is nagy szükségünk van ahhoz, hogy példát mutassunk, és megtaláljuk gyermekeinkkel a közös hangot.